drømmegull.no

Brun Rutilkvarts

Healing med Rutilert Kvarts:

Rutilert kvarts er en rekke kvarts som inneholder nålformede (nålelignende) inneslutninger av rutil. Den brukes til edelstener. 

Disse inneslutningene ser for det meste gylne ut, men de kan også se sølv, kobberrøde eller dype svarte ut. 

Begrepet 'Rutilated' er avledet fra 'Rutilus', et latinsk ord som betyr rødglødende. Rutilelementet som består av titanoksid inne i kvartsen er tilstede i form av hårlignende tråder eller tråder kjent som inneslutninger som enten er røde, kobber, gyldne, sølv, brune, grønne eller svarte. 

Det er tilstede i utstrålende mønstre som ligner på det eksploderte fyrverkeriet. Disse trådene inne i krystallstrukturen lager fantastiske mønstre som øker den indre utstrålingen og sjarmen til denne unike edelstenen. Edelstenen er også kjent som Angel Hair Quartz, Venus Hair Stone, Golden Rutilated Quartz, Rutilquarz og Sagenitic Quartz. 

De to første navnene kommer fra de flytende trådene av gull. Rutil er også til stede subtilt i rosenkvarts. Justeringen er slik at den bryter lyset og danner en seksspiss stjerne, også kjent som asterisme. Dermed kalles den også festjernen eller stjernesteinen. 

Denne funksjonen finnes også i stjernerubiner og stjernesafirer. Det finnes mange varianter av kvarts, som består av klar kvarts, men har rutil inneslutninger. Bortsett fra den klare kvartsen, er det røykkvarts med fine tråder av gylden rutil inni. 

Rutilert kvarts kan til tider være til og med av Citrin. Så generelt er denne kvartsvarianten tilgjengelig i forskjellige farger, forskjellige kvartsvarianter som klar, citrin eller røykfylt, og inneholder forskjellige rutilkombinasjoner. 

Denne steinen er et høytemperaturmineral som dannes med høyt trykk. Vanligvis funnet i metamorfe bergarter kjent som eklogitt, er denne formen for kvarts også til stede i vulkanske bergarter som kimberlitter og i magmatiske bergarter. 

De magmatiske variantene har typisk mindre rutile tråder enn de i metamorfe bergarter. Når de blir funnet som store rutiler, er disse steinene kjent som pegmatitter. 

Hovedgrunnen til å utvinne denne kvartssteinen er å få titan.

kr 164,00
drømmegull.no